Carduelis carduelis, Goldfinch, ръководство за идентификация

Тип: Chordata - Клас: Aves - Ред: Passeriformes - Семейство: Fringillidae

Идентификация - Разпространение - Жизнен цикъл - Храна - Хищници - Референтни източници

Carduelis carduelis, Златоглавка

Снимката е предоставена от Ray Tipper

Тази красива обитаваща птица е лесна за разпознаване; и, за разлика от много други чинки, мъжките и женските Златки са много сходни на външен вид. Те се наблюдават главно в равнинните райони и най-много в Южна Британия.

Основните източници на храна за Златоглавки са семената на плевелите - магарешкият трън изглежда е особено любим - и малките насекоми. Понякога посещават хранилки за семена в градските градини.

Златочовка на висока жица

Златоглавките изграждат спретнати малки гнезда, като използват мъх, лишеи, вълна и трън. Най-често срещаното място за гнезденето им е на малко дърво или храст, където те обикновено дават четири до шест почти бели яйца, покрити с лилавокафяви петна.

Възрастен мъж Златочовка с непълнолетни

Горе: Възрастен мъж Златочовка с непълнолетни

През зимата много от британските златоглазки мигрират в Южна Европа, но все още има много остатъци през студените месеци, особено в Южен Уелс и Южна Англия.

Carduelis carduelis, Златочовка на клон

Благодарности

Тази страница включва снимки, любезно предоставени от Мелвин Грей и Рей Роули.


Надяваме се, че сте намерили тази информация за полезна. Ако е така, ние сме сигурни, че ще се насладите и на нашите книги за дивата природа и дивите цветя на Алгарве. Купете ги онлайн тук ...