Sylvia undata, Dartford Warbler, ръководство за идентификация

Тип: Chordata - Клас: Aves - Ред: Passeriformes - Семейство: Sylviidae

Идентификация - Разпространение - Жизнен цикъл - Храна - Хищници - Референтни източници

Sylvia undata, Dartford Warbler

Името на Дартфорд Хийт, в Кент, където за първи път е регистрирано във Великобритания като гнездяща птица през 1773 г., Дартфордската пеперуда е свързана със суха низина.

Идентификация

Dartford Warblers са типично дълги 13 cm с размах на крилата около 16 cm. Мъжките и женските от този вид донякъде си приличат на външен вид, но ако се видят заедно, лесно могат да бъдат разграничени. Мъжките имат горносива шифер, черешово червени гърди, оцветени в бяло, и винено червено долни части; женските имат по-бледа долна част, особено гърлото, и имат по-кафява сива горна част. Очите на Dartford Warblers имат характерни червени външни пръстени.

Кацнал често на върха на горски храст, мъжкият Дартфордски военик държи дългата си кафява опашка под остър ъгъл, когато пее, но неговата треска е по-скоро непостоянна и надраскана, отколкото мелодия.

Dartford Warbler, Португалия

Разпределение

Във Великобритания Дартфордската пеперуда е регистрирана най-често в югоизточната част на Англия, но се среща и по по-голямата част от крайбрежието на Южна Англия и около устието на Северн и крайбрежната ивица на Южен Уелс, включително полуостровите Гауер и Пемброкшир.

В континентална Европа Дартфорд Уорбърс могат да бъдат намерени в повечето западни страни, включително Франция, Испания и Португалия. Този вид е регистриран и в северозападна Африка.

Храна

Тези красиви малки птици се хранят с насекоми и като пребивават във Великобритания, те са особено уязвими през суровата зима, особено когато земята лежи покрита със сняг в продължение на седмици и мухи и други бъгове просто не могат да се появят.

Жизнен цикъл

Dartford Warblers правят гнездата си близо до земята сред гъста горска или понякога хедър. Гнездата с форма на чаша са направени предимно от треви и са облицовани с малки корени и пера. Куп от три до пет яйца се инкубира предимно от женската птица за около две седмици. Два или дори три съединителя се произвеждат от април до юли ..

В началото на 60-те години популацията на британския Дартфорд Уорбър се срина до около десет размножителни двойки, но оттогава броят постепенно се възстановява; обаче тази птица все още се счита за вид от кехлибарен списък по отношение на нейния природозащитен статус.

Хищници

Горс, любимото местообитание за гнездене и почивка на Дартфорд Уорбърс, е много бодлив храст и това осигурява допълнителна защита от хищници, а също така е привлекателно за паяци, които допринасят за диетата на Дартфорд Уорбърс

Справочни източници

BirdLife International (2012). „Силвия ундата“. Червен списък на IUCN на застрашените видове. Версия 2013.2. Международен съюз за опазване на природата.

Благодарности

Тази страница включва снимки, любезно предоставени от Уил Боун и Рей Типър.


Надяваме се, че сте намерили тази информация за полезна. Ако е така, ние сме сигурни, че ще се насладите и на нашите книги за дивата природа и дивите цветя на Алгарве. Купете ги онлайн тук ...