Plecotus auritus, Кафяв дългоух прилеп, ръководство за идентификация

Тип: Chordata - Клас: Mammalia - Ред: Chiroptera - Семейство: Vespertilionidae

Дългоуха прилеп

Кафявите дългоухи прилепи са на второ място след пипистрите по изобилие на Британските острови. Дългоухият прилеп има уши почти колкото тялото му. Може да не забележите тази характеристика, когато бухалката е в покой, тъй като по това време ушите й обикновено са извити назад или дори прибрани от погледа под крилата й, оставяйки само вътрешния лоб, наречен трагус.

Кафявият дългоух прилеп е с дължина на главата и тялото от 4 до 5 см и тежи 6 до 12 грама. В повечето отношения той много прилича на външния си вид на своя близък роднина на доста по-големия сив дългоух прилеп ( Plecotus austriacus ), рядък вид, който понякога се среща в Южна Англия. Много е трудно да се направи разлика между двата вида ушасти прилепи.

Местообитание и полет

Способни да ядат доста големи насекоми, включително молци и бръмбари, кафявите дългоухи прилепи улавят и консумират голяма част от храната си в полет; обаче те също така отнемат плячка обратно на предпочитани кацалки, които лесно се разпознават по купчините от изхвърлени крила на насекоми, които се натрупват под тях. Те също летят близо до земята, понякога слизат, за да хванат насекомо, и това ги прави уязвими за нощни бозайници, и по-специално за блуждаещи котки.

Рядко тези прилепи се появяват, докато не се стъмни. Тогава предпочитаните от тях места са дървета по краищата на гори или паркове. Ловците на морска пъстърва по известните реки на Уелс в севин могат да зърнат мимолетни погледи на кафяви дългоухи прилепи в лунни нощи.

Нощувки

Кафяв дългоух прилеп

Кафявите дългоухи прилепи се чифтосват през зимните месеци и обикновено имат само едно потомство в края на юни или началото на юли. Те живеят в колонии с обикновено 25, но от време на време 50 или повече прилепи и продължителността на живота им може да достигне до 30 години.

Местата за лятно настаняване включват кухи дървета и покривните пространства на големи сгради, където те се придържат към греди близо до върха.

През зимата тези прилепи са известни с това, че нощуват в пещери и минни шахти и е вероятно също така да нощуват в кухи дървета и в покривните пространства на големи къщи.

Благодарности

Тази страница включва снимки, любезно предоставени от Мелвин Грей.


Очарован от прилепите? Предстои ви истинско (нереално!) Лечение, когато четете Frazzle , от Pat O'Reilly. Този безобразно възхитителен роман е сравнен с творческите творби на Тери Пратчет и Дъглас Адамс.

Купете вашето подписано от автора копие тук ... или вземете версия на електронна книга Kindle чрез Amazon ...

Други книги за природата от First Nature ...